Beylikdüzü ALES Kursu

Beylikdüzü ALES Kursu


AKADEMİK PERSONEL VE LİSANSÜSTÜ EĞİTİMİ GİRİŞ SINAVI (ALES)

Beylikdüzü Ales Kursu Kurumumuzda en kaliteli yayınlar ve ales programında deneyimli öğretmenler ile haftanın 7 günü kullanılarak ve yine öğrencilere de en uygun olabilecek saat aralıklarında birebir özel ders olarak veya 6 kişilik sınıflarda eğitim vermekteyiz. Ales sınavına iyi bir hazırlık almak isteyen tüm öğrencileri kurumumuza bekliyor ve en iyi şekilde hazırlıyoruz. Ales sınavı ülkemizde lisans üstü eğitime girişte, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda, yurt dışına lisans üstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları ve tam adı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş sınavı olan ALES, ilkbahar döneminde 1 ve sonbahar döneminde 2 kez olmak üzere yıl içinde toplam 3 kez yapılır.

Bu sınava lisans programından mezun olmuş ve olabilecek durumda bulunanlar ile yurt dışında lisans eğitimi görmüş ve denklik belgesi olanlar başvuru yapabilir. Sınavda adaylara sözel ve sayısal bölümlerden oluşan bir test uygulanır. Sınav Türkçe yapılır, her iki bölüm tek kitapçık halinde adaylara verilip cevaplarını her sorunun bitiminde yer alan cevap alanlarına işaretleyeceklerdir. Testin sözel bölümünde 50 soru, sayısal bölümünde 50 soru olmak üzere toplam 100 soruyu cevaplayacaklardır. Bütün adaylar iki testten yüksek olarak hesaplanmasını istedikleri ağırlıklı puana uygun en az üçünü seçerek toplamda 100 soru cevaplandırmış olacaklardır.

ALES’e Kimler Girebilir?

ALES’e herhangi bir lisans programından mezun olmuş veya olabilecek durumda olan, yurt dışında lisans eğitimi görmüş fakat denklik belgesi almış olan tüm adaylar başvurabilmektedir. ALES’e girmek için belirlenen herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır. Başvuru işlemlerini başarılı bir şekilde tamamlayan ve başvuru ücretini zamanında ödeyen adaylar sınava girmeye hak kazanmaktadır. Sınava girmeye hak kazanan adayların sınava girerken yanında bulundurması zorunlu olan belgeler ve aynı zamanda da yanında bulundurması yasak olan bazı eşyalar vardır. ALES’e giren tüm adayların yanlarında bulundurması zorunlu olan belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Sınava Giriş Belgesi: ALES’e girecek tüm adaylar, sınava gelirken girecekleri sınava ait, adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafının bulunduğu giriş belgesini yanında bulundurmalıdır. Bu belgenin renkli veya siyah beyaz çıktısının alınmış olması sınava girişi etkilemezken eğer belge üzerinde adayın fotoğrafı yoksa veya belgenin herhangi bir yerinde sonradan eklenmiş bir yazı veya resim varsa bu belge ile gelen adayların sınavları geçersiz sayılmaktadır.
  • Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı: Adayların yanında olması gereken belgelerden bir diğeri de fotoğraflı nüfus cüzdanıdır. Herhangi bir nedenden ötürü fotoğraflı nüfus cüzdanını yanına alamayan adaylar T.C. Kimlik Kartı veya fotoğraflı geçerlilik süresi dolmamış pasaportunun aslını da yanına alabilmektedir. Bunlardan herhangi birinin adayların yanında olması zorunludur. Bu belgeler dışında sürücü belgesi, meslek kimlik kartları veya öğrenci kimlik kartı gibi belgeler kabul edilmemektedir.

Listelenen bu belgeler dışında sadece şeffaf pet şişe içinde su ile sınava girilebilmektedir. Bunlar dışında sınava giren adayların yanlarında getireceği eşyalar sınava alınmamakta ve emanet olarak kabul edilmemektedir. Sınavda kullanılacak kalem, silgi, kalemtıraş ve peçete ÖSYM tarafından verilmektedir. Sınav salonuna sokulması yasak olan eşyalar aşağıda listelenmiştir.

  • Saat, sözlük işlevi olan elektronik cihaz, cep bilgisayarı, hesap makinesi ve bilgisayar özelliği bulunan tüm cihazlar
  • Her çeşit kesici delici alet veya ateşli silahlar gibi çeşitli donatılar
  • Kelem, silgi ve kalemtıraş gibi adaya ÖSYM tarafından verilen ürünler
  • Defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, pergel, açıölçer, cetvel, hesap makinesi ve müsvedde kâğıdı
  • Yiyecek, içecek gibi çeşitli gıda maddeleri (Şeffaf şişede bandajı çıkarılmış su dışında)
  • Kutu veya şişe içerisinde bulunan ilaçlar
  • Cep telefonu, tablet, her türlü saat, kablosuz elektronik cihazlar, çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi ve kulaklık; kolye, küpe, halka alyans hariç yüzükler, bilezik, broş benzeri tüm takılar, çanta ve cüzdan; anahtarlık ve her çeşit aracın anahtarı, plastik ve metal içerikli eşyalar, güneş gözlüğü, banka/kredi kartı gibi kartlar
  • Engeli veya sağlık sorunu olan adaylar, kendi engel veya sağlık sorunlarına ilişkin yanlarında getirmeleri gereken eşyalar hakkında bilgi almak için ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzun “ENGELLİ/SAĞLIK SORUNU OLAN ADAYLAR VE SAĞLIK DURUMU/ENGEL BİLGİ FORMUNUN DOLDURULMASI” ile ilgili maddeyi incelemelidir. İletişim

Yorumlar devre dışı.