beylikdüzü-kpss-kursu

beylikdüzü-kpss-kursu


KPSS-A Kadroları dışında kalan kadrolardır. B grubu kadrolara alımlar 2 yılda bir (çift yıllarda) yapılmaktadır. Lisans mezunlarına yönelik B grubu kadrolar için P3, önlisans mezunlarına yönelik B grubu kadrolar için P93, ortaöğretim mezunlarına yönelik B grubu kadrolar için P94 puan türü ile alım gerçekleştirilmektedir. Mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B grubu kadrolarda yer almaktadır.

KPSS B HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER NELER?

KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Kaymakam adaylığı, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadroların dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B grubu kadrolarda yer almaktadır.

Bu kadrolara ilk defa atanacak personelin ÖSYM tarafından yapılacak KPSS’ ye girerek ÖSYM tarafından ilan edilecek KPSS Tercih Kılavuzunda yer alan kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş kadrolardan durumlarına uygun olanları tercih etmeleri halinde, puanları ve tercihleri çerçevesinde adı geçen kurumca bilgisayar ortamında yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

  1. KPSS B kadroları için her yıl alım yapılmakta mıdır?

KPSS-B kadrolarına alımlar sadece çift yıllarda yapılmaktadır. 2014 yılında da B grubu kadrolar için alım yapılacak olup, bu kadrolara başvurmayı düşünen adaylar 2014 KPSS’ ye katılmak durumundadırlar.

  1. KPSS B kadrolarına atanmak için hangi testler cevaplandırılmalıdır?

KPSS B kadrolarına başvuranlar sadece Genel Yetenek – Genel Kültür testlerini cevaplandırmakla yükümlüdür.

  1. KPSS B kadrolarına atanmak için hangi puan türleri kullanılmaktadır?

KPSS B kadroları için gerçekleştirilen atamalarda ön lisans mezunu adaylar için P 93, ortaöğretim mezunu adaylar için P 94 ve lisans mezunu adaylar için P 3 puan türleri kullanılmaktadır.

  1. KPSS B kadrolarına atanmak için girilmesi gereken KPSS sınavları hangi tarihlerde yapılmaktadır?

KPSS B kadrolarına atanmak için müracaat edecek lisans düzeyindeki adayların Temmuz 2014 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Genel Kültür – Genel Yetenek sınavına, ön lisans ve ortaöğretim mezunu adayların ise Eylül 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek Genel Kültür – Genel Yetenek sınavına girmeleri gerekmektedir.

B grubuna yerleşen bir aday daha sonra A grubu veya B grubu başka bir kadroya geçebilir mi? 657 sayılı Kanunun 54. maddesine göre adaylık süresi içerisinde (adaylık en az 1 yıl en çok 2 yıl dır) bir memurun başka bir kuruma nakli mümkün değildir. Ancak, 657 sayılı Kanuna tabi kurumlarda aday memur olarak görev yapmakta iken A Grubu kadrolara ait giriş sınavını kazanan kişilerin yapacağı geçiş nakil olarak görülmemektedir. Bu nedenle aday bir memur, A Grubu kadrolara atanmaya hak kazanır ve kendi çalıştığı kurumdan muvafakat alır ise, sınavını kazandığı A Grubu kadroya geçebilir. Genel olarak kurumlar bu tür durumlarda muvafakat vermekle beraber, bazen de muvafakat verilmemektedir. Ancak, muvafakat verilmemesi halinde uğranılacak maddi kayıplar gerekçe gösterilerek İdari Yargı mercilerinde iptal davası açılabilir. Aynı durum B grubu kadrolar için de geçerlidir. Bu konuyla ilgili Devlet Personel Başkanlığının görüşleri bulunmaktadır. Ancak, bu görüşler kamuoyuna duyurulmadığı için birçok kişi mağdur olmuştur. Askerdeyken yerleşenlerin atamaları yapılacak mı? Bilindiği üzere sınav ve yerleştirme iki farklı durumdur. Bu esnada bazı adaylar askerde olabilmektedir. Yargı yerlerince askerde olma durumu özür olarak kabul edilmekte ve bu adayların atamasının askerlik dönüşünde yapılması istenmektedir. Bu nedenle ataması yapılıp da askerde olması nedeniyle göreve başlayamayan adayların 60 gün içinde idare mahkemelerinde dava açması gerekmektedir.

KPSS de taban puan uygulaması var mıdır? DMS nin aksine, KPSS-B Grubu kadrolara başvurabilmek için Yönetmelikte belirli bir puan sınırı getirilmemiştir. Bu nedenle, açıklanan ve Eylülde başvuruları yapılacak KPSS-B grubu boş kadrolarına sınava giren tüm adaylar başvurabilecektir. Yayımlanan kadrolar çok sınırlı olduğundan her adaya 15 tercih hakkı tanınacağı hususları göz önüne alındığında yüksek puan almayan adaylarının pek bir şansı yok. Üniversite mezunları KPSS ye bir alt öğrenim düzeyinden (lise veya ön lisans) girebilir mi? Hem 657 sayılı Kanunda hem de 3.5.2002 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik’te buna engel bir durum bulunmamaktadır.

Ancak, 2004 KPSS Sınav Kılavuzunda “Sınav tarihinden önce mezun olmuş adayların, bir alt öğrenim düzeyinde sınava girmeleri halinde, bu sınavın sonuçlarına göre atamalarının yapılması mümkün değildir” açıklaması yapılmıştır. Sınavdan sonraki yerleştirmede ÖSYM tarafından yapılacağından, bir alt öğrenim durumundan sınava girildiğinin ÖSYM tarafından tespiti halinde, ilgili adayın sınav sonuçları ÖSYM tarafından dikkate alınmayacaktır. Örnek verecek olursak 2007 KPSS veya 2008 KPSS ye üniversite mezunu olarak giren bir adayın KPSS ye meslek lisesi mezunu olarak girmesi halinde bu durum ÖSYM tarafından kayıtlardan anlaşılabilir ve adayın tercihleri bu nedenle dikkate alınmayabilir.

Memur olarak çalışanlar öğretmenlik kadrolarına atanmak için KPSS ye girecekler midir? Memur olarak çalışanlar iki şekilde öğretmen kadrosuna atanabilir. a- İstifa ederek: Her memur istifa ettikten sonra en az 6 ay hiç bir kamu kurumuna memur olarak (öğretmenlik dahil) atanamamaktadır. Yani, İstifa edilen tarih ile öğretmenlik kadrosuna atanılacak tarih arasında en az 6 ay olmalıdır. Usulüne uygun istifa edilmemiş ise 1 yıl boyunca memur olunamamaktadır.

Bu durumdaki adaylar KPSS ye girip yüksek puan alarak öğretmenlik kadrolarına atanabilir. Ancak, 6 aylık bekleme süresine uymayanların bu durumlarının tespit edilmesi halinde görevlerine son verilir. b- Nakil Yoluyla: Bu yolu tercih edecek kişilerin KPSS ye girmesine gerek yoktur. Bunlar MEB in Temmuz veya Ağustosta yapacağı açıklama üzerine, (eğer mezun oldukları bölüm itibariyle öğretmen alımı yapılıyor ve gerekli şartları taşıyorlarsa) nakil yoluyla atamalara başvuracaktır.

Yorumlar devre dışı.