Beylikdüzü LGS KPSS Kursu
Beylikdüzü LGS KPSS Kursu sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan tüm eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapacak olan tüm adayları kapsamaktadır. Üniversitelerin Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. KPSS-Öğretmenlik sınavında 120 sorudan oluşan Genel Yetenek – Genel Kültür sınavına ek olarak 80 sorudan oluşan Eğitim Bilimleri sınavı yapılır. Ayrıca 15 branşta (İlköğretim Matematik, Ortaöğretim Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 50 soruluk öğretmen alan bilgi testi uygulanmaktadır.
YDS KURSU
YDS Nedir?
YDS (Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı), genelde nisan ve eylül ayları olmak üzere ÖSYM tarafından yılda iki kez yapılan yabancı dil sınavıdır.
YDS Ne İşe Yarar?
- YDS, kamu kurumlarında çalışıp yabancı dil tazminatı almak isteyenlerin girmesi gereken bir sınavdır. Yabancı dil tazminatı almak için en az C seviyesinde puan almak gerekmektedir. Alınan ücret aşağıda ki tabloya göre değişmektedir.
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
- Yüksek Lisans ve doktora yapmak isteyenlerin girmesi gereken bir sınavdır. Doktora için en az 55puan almak gerekmektedir. Yüksek lisans başvurularında puan isteyen üniversiteler olduğu gibi puan istemeyen üniversiteler de mevcuttur. Fakat yüksek lisans sonrası doktora düşünülüyor ise eğer, en az 55 almakta fayda vardır.
- Doçentlik sınavına başvuranların en az 65 alması gereken bir sınavdır.
- KPSS-A sınavına girenlerin girdiği bir sınavdır. A grubu kadrolarına başvuracak adayların bu sınava girmesinde fayda bulunmaktadır.
- TUS sınavına girenlerin girmesi gereken bir sınavdır
DGS KURSU
DGS (Dikey Geçiş Sınavı) Nedir?
DGS (Dikey Geçiş Sınavı), ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan, ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Eğer yurt dışındaysanız (KKTC dahil) ve DGS’ye girmek istiyorsanız yine bir meslek yüksek okulu veya dengi bir okuldan mezun olmanız gerekmektedir.
Yorum yok