beylikdüzü-dgs-kursu

beylikdüzü-dgs-kursu


DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS)

Beylikdüzü DGS kursu DGS hazırlıkta müfredata hâkim öğretmenlerimizden haftanın 7 gününü ve öğrenciye en uygun olabilecek saatlerde birebir özel ders veya 12 kişilik sınıf programımızla yüksek puan hedefleyen öğrencilerin tek adresiyiz. Bu zorlu sınava hazırlıkta branşında deneyimli öğretmenlerimizle çok kaliteli bir hazırlık veriyoruz. Farklı yayınlardan hazırlanıp uygulanan deneme kulübümüzle sınav pratiği, kaygısı ve heyecanını tüm öğrencilerimizde aşmış oluyoruz. DGS’nin açılımı  dikey geçiş sınavıdır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’nın meslek yüksekokulları ile açık öğretim önlisans mezunlarının lisans öğrenimine girişi için düzenlenir. Dikey geçiş sınavı ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılan bir sınav türüdür. DGS’nin amacı sözel veya sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuruda bulunacak adaylara meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olma koşulu aranmaktadır. Bu sınavda 60 Matematik ve 60 Türkçe olmak üzere toplam 120 soru yer almaktadır. Sınav süresi 2 saat 30 dakika başka bir ifade ile 150 dakikadır. DGS bir yıl geçerliliği olan bir sınavdır, ancak sınava bir kere girilme sınırı yoktur. Sınava giriş sınırsızdır. Sınav puanları sınav sonucunda hesaplanan sözel ve sayısal puanların hesaplanmasıyla oluşur. Önlisans eğitiminden elde edilen akademik not ortalaması bu noktada önemlidir. Hesaplanan başarı puanları belli olan kat sayılar ile çarpılır ve bunun neticesinde toplam puan elde edilir. Dikey geçiş sınavı zor mu sorusunda adayların en çok merak ettiği sorulardan biridir. Aslında bu sorunun yanıtı tamamen kişiye bağlıdır.150 dakikalık olan bu sınav yalnızca iyi bir hazırlık sürecini kapsamaz aynı zamanda da iyi bir zaman yönetimini de beraberinde getirir. DGS’ye nasıl hazırlanılır sorusunun en önemli yanıtlarımda planlama, düzenli çalışma, konu ve soru eksiğinin olmamasıdır.

DGS’ye kimler girebilir?

DGS’ye kimler girebilir sorusunun yanıtı ile devam edelim. Yukarıda da tanımladığımız üzere herhangi bir üniversitenin ön lisans bölümünden mezun olmuş ya da olabilecek durumda olan öğrencilerin katılabildiği bir sınavdır. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen çoktan seçmeli bir sınav türüdür. Yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyenler bu sınava başvurabilir. Sınava ön lisans programlarından mezun olan adayların yanı sıra son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuru yapabilir. DGS’ye yurt dışından da başvuru yapmak mümkündür. Birtakım nedenlerden dolayı başvuruların yapılacağı tarihlerde yurt dışında bulunmak durumunda olan ve başvuru merkezine gidemeyecek durumda olan adaylar için de başvuru imkânı vardır.

DGS soruları

DGS’nin sınav kapsamı ile devam edelim. DGS’de 60 matematik, 60 Türkçe olmak üzere toplam 120 soru yer alır. Sınav sırasında adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir test uygulanır. DGS sınav süresi 2 saat 30 dakikadır. DGS’de çıkmış sorulara internet üzerinden ulaşılabilir. DGS, 1 yıl geçerli bir sınavdır. Ancak sınava sadece bir kere girilme şansı yoktur. Sınava giriş sınırsızdır. Dikey geçiş sınavının pek çok avantajı vardır. En önemlisi şüphesiz 4 yıllık lisans programına geçiş yapmaktır. Avantajları kadar dezavantajları da vardır elbette. DGS’nin dezavantajlarından biri sınav süresinin kısa olmasıdır. Aslında uzun gibi görünse de 150 dakika içinde tüm soruları yanıtlamak zor olabilir bu nedenle sınavı tamamlamak çok kolay olmayabilir. DGS sınavına hazırlanırken daima süre ile çalışmakta fayda var bu nedenle. DGS’de çıkmış soruları çözerken bu süre dâhilinde çalışmak gerekir bu sayede pratiklik kazanılmış olur. DGS tercih işlemleri sınavdan hemen sonra yapılır. DGS sonuçları açıklandıktan sonra 4-5 gün sonra tercih işlemleri başlayabilir.

Yorumlar devre dışı.