beylikdüzü-kpss

KPSS NEDİR?

KPSS ÖĞRETMENLİK SINAVI NEDİR? KPSS-ÖĞRETMENLİK sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan tüm eğitim kurumlarında kadrolu olarak öğretmenlik yapacak olan tüm adayları kapsamaktadır. beylikdüzü kpss kursu Üniversitelerin Eğitim Fakülteleri ve Fen Edebiyat Fakültelerinden mezun olan adaylar bu sınava girebilir. KPSS-Öğretmenlik sınavında 120 sorudan oluşan Genel Yetenek – Genel Kültür sınavına ek olarak 80 sorudan oluşan Eğitim Bilimleri sınavı yapılır. Ayrıca 15 branşta (İlköğretim Matematik, Ortaöğretim Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Bilgiler, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya, Biyoloji, İngilizce, Fransızca, Almanca ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) 50 soruluk öğretmen alan bilgi testi uygulanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla her yıl Ağustos ayında öğretmen ataması yapılmaktadır. Önceki yıllarda farklı dönemlerde de öğretmen atamaları yapılmış olmasına karşın MEB bundan böyle tek atama dönemi olacağını belirtmiş olup uygulamanın bu şekilde devam edeceği ifade edilmiştir.

Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının ÖABT sınavına katılmayan branşları P10 puan türünde, ÖABT sınavına katılan branşları P121 puan türünde branşlarına yönelik olarak istenen puanı aldıktan sonra öğretmen atamalarına başvurması gerekmektedir.

UYARI: KPSS-Öğretmen adaylarının puanlarının (P10 ve P121) geçerlilik süresi 06.07.2012 tarihinden itibaren 2 yıldan 1 yıla düşürülmüştür.

Öğretmen olarak atanmak isteyen KPSS adaylarının 06.07.2013 Cumartesi günü Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumuna, 14.07.2013 Pazar günü ise Öğretmenlik Alan Bilgisi oturumuna katılması gerekmektedir.

Öğretmen atamaları için taban puan var mıdır? Hangi puan türü kullanılmaktadır?

Öğretmen atamaları için P10 ve P121 puan türü kullanılmaktadır. Her branşın taban puanı, atama döneminde bakanlıkça ilan edilmektedir. Bu taban puanlar genel olarak ataması yapılacak öğretmen sayısına ve branşa bağlı olarak değişmektedir.

Pedagojik Formasyonu olmayan Fen-Edebiyat mezunları öğretmen olarak atanabilirler mi?

MEB-Talim ve Terbiye Kurulu’nun 12.07.2004 tarih ve 119 sayılı Kararı ile yeniden belirlenen “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarında Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yüksek Öğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esasların 9. maddesinde “Bu Esasların 7 ve 8’inci maddelerinde belirtilen nitelikleri taşıyan potansiyel adaylarla ihtiyacın karşılanamadığı atama dönemlerinde sınırlı olmak ve belirtilen nitelikleri taşıyan adayların atanmalarından sonra gelmek koşuluyla, ek çizelgede yer verilen yükseköğretim programlarından mezun olanlardan Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programını tamamlamış olanlar, KPSS den 75 ve daha yukarı puan aldıklar takdirde, pedagojik yönden eksikleri tamamlatılmak üzere alan öğretmenliklerine atanabilirler. Bu şekilde öğretmenliğe atananların Pedagojik Formasyon eğitimleri adaylık dönemi içinde gerçekleştirilir” denilmektedir

Öğretmen atamalarında; Eğitim Fakülteleri Ortaöğretim alan öğretmenliği bölümlerinden mezun olanların, Fen- Edebiyat fakültelerinin aynı bölümünden mezun olup pedagojik formasyon alanlara göre bir önceliği var mıdır?

Orta öğretim alan öğretmenliğine yapılacak atamalarda, eğitim fakültesi mezunları ile fen edebiyat fakültesi mezunu olup Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlamış olanlar arasında öncelik yönünden bir farklılık bulunmamaktadır. Atamalarda KPSS’ de alınan puan üstünlüğü esas alınmaktadırlar.

Yorumlar devre dışı.